X

Δελτίο καιρού για τους αγρότες

Επιμένει ο υδράργυρος, παρά  τις μπόρες που ενσκήπτουν από την Δευτέρα του Πάσχα. Τι συνιστούν οι γεωπόνοι στους αγρότες.

Ant1news

Οι «Πασχαλινές λιακάδες» διατηρούνται και την Δευτέρα του Πάσχα, όμως με λίγες μεσημεριανές μπόρες, παρά τις οποίες ο υδράργυρος δεν θα ξεκολλήσει από τα «20άρια».

Για αύριο αναμένονται λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι και κυρίως το απόγευμα στα Ηπειρωτικά θα πυκνώσουν, με τοπικές μπόρες αλλά με βελτίωση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 19 βαθμούς , στα Κεντρικά από 5 έως 21 ενώ στα Νότια και την Κρήτη από 10 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Οι Βοριάδες θα πνέουν ασθενείς, στο Αιγαίο 3 με 5 μποφόρ, στα Νότια τοπικά εως 6 με εξασθένηση.

Οδηγίες για τους αγρότες

Από το Περιφερειακού Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Αχαΐας έχουν διαπιστωθεί σε αχλαδιές και μηλιές τελευταίου σταδίου προνύμφες ψύλλας.

Οι καλλιεργητές στην Δυτική Ελλάδα κι ιδιαίτερα στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Αχαϊας και Ηλείας, θα πρέπει να διενεργούν τακτικούς ελέγχους στους οπωρώνες κατά την άνθηση και εφόσον διαπιστωθεί παρουσία προνυμφών σε ποσοστό πάνω από 5% να γίνουν επεμβάσεις με εγκεκριμένα σκευάσματα των περιοχών ακολουθώντας τις συμβουλές των τοπικών γεωπόνων.

Δείτε τον καιρό αύριο σε 20 αγροτικές περιοχές, ενώ ακολουθεί βίντεο με αναλυτική πρόγνωση από τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό.