X

Δελτίο καιρού για αγρότες

Ο ανοιξιάτικος καιρός θα συνεχιστεί μέχρι την Κυριακή του Θωμά. Αναμένονται συννεφιές και μπόρες, κυρίως στα ορεινά. Ποιες οι οδηγίες για τους αγρότες;

Ant1news

Την Κυριακή του Θωμά στα βόρεια και ανατολικά αναμένονται νεφώσεις το πρωί, με τοπικές βροχές και ίσως πρόσκαιρες καταιγίδες, οι οποίες το μεσημέρι και το απόγευμα θα επεκταθούν κυρίως στα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου. Βοριάδες αναμένονται στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια με ένταση 4 με 6 μποφόρ. Τοπικά στο Αιγαίο οι άνεμοι θα φθάσουν τα 7 μποφόρ, ενώ νοτιότερα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Δείτε στον παρακάτω πίνακα την πρόγνωση του μετεωρολόγου Τάσου Αρνιακού για τις καιρικές συνθήκες σε 20 αγροτικές περιοχές της χώρας.

Οδηγίες για τους αγρότες

Το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης συστήνει στους αγρότες Ημαθίας και Πέλλας να γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι στους οπωρώνες αχλαδιάς για παρουσία αυγών ή προνυμφών ψύλλας.

Εάν διαπιστωθεί παρουσία προνυμφών ή αυγών σε περισσότερο από 5% των ανθοδεσμών, συνιστάται να γίνει επέμβαση με κατάλληλα φυτοπροστατευτικά σκευάσματα ακολουθώντας τις συμβουλές των τοπικών Γεωπόνων.

Δείτε το Δελτίο Καιρού για τους αγρότες από τον μετεωρολόγο του ΑΝΤ1 Τάσο Αρνιακό: