X

Ανοιξιάτικες βροχές και καταιγίδες εν όψει

Η λάμψη της Άνοιξης θα συνεχιστεί μέχρι την Κυριακή του Θωμά, αφού κάποιες συννεφιές και μπόρες θα τη θαμπώσουν.

Ant1news

Σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται την Κυριακή του Θωμά αρχικά στα βορειοανατολικά και από το απόγευμα και στα υπόλοιπα, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν, με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι σχετικά άστατος. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές κατά κανόνα ασθενείς και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Βελτίωση αναμένεται το βράδυ στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αρχικά αίθριος θα είναι ο καιρός, ενώ από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις με σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για 20/04/2015

Τη Δευτέρα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες στην ανατολική χώρα και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με σποραδικές βροχές και πρόσκαιρους όμβρους κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από τις βραδινές ώρες στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά.