X

Δελτίο καιρού για αγρότες

Μετά το ανοιξιάτικο Σαββατοκύριακο ο φετινός χειμώνας προετοιμάζει την τελευταία του για φέτος εαρινή επίθεση. Ποιες οι οδηγίες για τους αγρότες.

Ant1news

Τη Δευτέρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, που το πρωί στα ανατολικά και το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν, με σποραδικές βροχές και πρόσκαιρες μπόρες, κυρίως στα βουνά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση και θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 20 βαθμούς Κελσίου. Αναμένονται βοριάδες, οι οποίοι θα πνέουν 3 με 5 μποφόρ και το βράδυ στα πελάγη έως 6 μποφόρ.

Δείτε στον παρακάτω πίνακα την πρόγνωση του μετεωρολόγου Τάσου Αρνιακού για τις καιρικές συνθήκες σε 20 αγροτικές περιοχές της χώρας.

 Οδηγίες για τους αγρότες

Από παρατηρήσεις σε εντομολογικούς κλωβούς του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Μαγνησίας διαπιστώθηκε ότι άρχισε η έξοδος του εντόμου Ευρύτομο της αμυγδαλιάς στις πρώιμες περιοχές του Νομού Μαγνησίας και αναμένεται στις όψιμες περιοχές και στις περιοχές της Λάρισας.

Οι καλλιεργητές θα πρέπει να ελέγχουν σε καθημερινή βάση για τυχόν εμφάνιση ακμαίων εντόμων σε προσβεβλημένα αμύγδαλα. Η έναρξη των ψεκασμών θα πρέπει να γίνει αμέσως μόλις εμφανισθούν τα πρώτα ακμαία έντομα με εγκεκριμένα σκευάσματα, κατά τις μεσημβρινές ώρες και πάντα με την συμβουλή των τοπικών Γεωπόνων.

Δείτε το Δελτίο Καιρού για τους αγρότες από τον μετεωρολόγο του ΑΝΤ1 Τάσο Αρνιακό: