X

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα Ηπειρωτικά

Σε πτώση η θερμοκρασία τη Δευτέρα. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα.

Ant1news

Τη Δευτέρα στα ηπειρωτικά αναμένονται τοπικές βροχές και το μεσημέρι-απόγευμα στα ορεινά θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακά βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέχρι 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. 

Στην Αττική θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών στα δυτικά και βόρεια. Από το βράδυ ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά το πρωί τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις. Στη Μακεδονία θα αναπτυχθούν αρχικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακά βελτίωση αναμένεται από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και το πρωί στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα επικρατήσουν δυτικοί άνεμοι μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά. Στο Ιόνιο θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις. Βελτίωση θα σημειωθεί από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο
αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι μεταβλητοί μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη παρουσιάζονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών το πρωί στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησο. Λίγες τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για 21/04/2015

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στην ανατολική χώρα με πρόσκαιρες σποραδικές βροχές αναμένονται για την Τρίτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.