X

Δελτίο καιρού για αγρότες

Βροχερό το σκηνικό του καιρού το Σάββατο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Διαβάστε τις ειδικές οδηγίες για τους αγρότες.

Ant1news

Άστατος θα είναι ο καιρός αύριο Σάββατο με τοπικές βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά.

Πιο αναλυτικά για αύριο Σάββατο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια Ηπειρωτικά και σταδιακή βελτίωση. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα κεντρικά και τα βόρεια. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια.

Δείτε στο πίνακα που ακολουθεί την πρόγνωση του μετεωρολόγου Τάσου Αρνιακού για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν σε 20 περιοχές της χώρας.

Οδηγίες για τους αγρότες

Ο θρίπας είναι φορέας ιώσεων και προκαλεί ζημιά στα φυτά τομάτας θερμοκηπίου με το να διαρρηγνύει και να απομυζεί τα κύτταρα της επιδερμίδας των φύλλων. Οι επικρατούσες καιρικές συνθήκες ευνοούν την ανάπτυξη του εντόμου. Από το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Μαγνησίας στις περιπτώσεις βιολογικής καλλιέργειας συστήνεται στους καλλιεργητές της Θεσσαλίας η τοποθέτηση αρπακτικών εντόμων των θριπών. Για τις συμβατικές καλλιέργειες συστήνονται επεμβάσεις με κατάλληλα και εγκεκριμένα σκευάσματα και πάντα με την συμβουλή των τοπικών Γεωπόνων.

Δείτε το δελτίο καιρού για τους αγρότες από τον μετεωρολόγο του ΑΝΤ1, Τάσο Αρνιακό.