X

Ηλιόλουστος καιρός την Κυριακή με λίγες νεφώσεις

Από ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές νεφώσεις θα χαρακτηριστεί την Κυριακή το σκηνικού του καιρού.

Ant1news

Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες προβλέπεται ο καιρός την Κυριακή, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Το πρωί στα ανατολικά ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδο.

Αναλυτικά, στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις αυξημένες τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες, ενώ το πρωί η ορατότητα τοπικά θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός παρουσιάζεται γενικά αίθριος, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις. Η ορατότητα το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και τοπικά νότιοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 21 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η ορατότητα το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, ενώ στα νότια αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 23 βαθμούς Κελσίου. 

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.   Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός παρουσιάζεται γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.   Πρόγνωση καιρού για Δευτέρα 27/04/2015

Τη Δευτέρα αρχικά προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, όμως βαθμιαία στα δυτικά, τα κεντρικά και βόρεια τμήματα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στα πελάγη 5 τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία άνοδο.