X

Δελτίο καιρού για αγρότες

Νεφώσεις, τοπικές βροχές και μεταφορά αφρικανικής σκόνης, τα κύρια χαρακτηριστικά του αυριανού καιρού.Διαβάστε τις ειδικές οδηγίες για τους αγρότες.

Ant1news


Αλλάζει αύριο το σκηνικό του καιρού και την ηλιοφάνεια των τελευταίων ημερών θα διαδεχθούν τοπικές νεφώσεις οι οποίες σε τμήματα της χώρας θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν βροχοπτώσεις. Οι καιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν και τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Πιό αναλυτικά αύριο Τρίτη στην Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία αναμένονται βροχές και βαθμιαία καταιγίδες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά και νότια.

Δείτε στο πίνακα που ακολουθεί την πρόγνωση του μετεωρολόγου Τάσου Αρνιακού για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν σε 20 περιοχές της χώρας.

Οδηγίες για τους αγρότες

Οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα σε συνδυασμό με τις επικρατούσες αυξημένες μέσες θερμοκρασίες δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες για την μόλυνση των οπωρώνων Μηλιάς και Αχλαδιάς  από Μονύλια και Βακτηριακό Κάψιμο. Το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης συστήνει στους αγρότες των νομών Ημαθίας,Πέλλας,Κοζάνης και Καστοριάς,την εφαρμογή ψεκασμών με εγκεκριμένα σκευάσματα  ακολουθώντας τις συμβουλές των τοπικών Γεωπόνων.

Δείτε το δελτίο καιρού για τους αγρότες από τον μετεωρολόγο του ΑΝΤ1, Τάσο Αρνιακό: