X

Καλοκαιρία με νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα

Οι νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα θα αποτελέσουν το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού την Κυριακή. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

Ant1news

Αραιές νεφώσεις, που κατά τόπους θα είναι πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια, θα χαρακτηρίσουν το καιρικό σκηνικό της Κυριακής. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, εντάσεως 3 έως 4 μποφόρ και το πρωί στα νότια τοπικά δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική ο καιρός θα χαρακτηριστεί από αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι από νότιες διευθύνσεις 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη το σκηνικό του καιρού θα χαρακτηρίσουν οι αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι από νότιες διευθύνσεις 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα δυτικά το πρωί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο η ελάχιστη τιμή θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια 5 με 6 μποφόρ και γρήγορα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι επίσης αίθριος, με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ και γρήγορα βόρειοι 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα οι αραιές νεφώσεις θα αποτελέσουν το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για 04/05/2015

Γενικά αίθριος θα είναι τη Δευτέρα ο καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα είναι πιο πυκνές τις απογευματινές ώρες στη Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.