X

Δελτίο καιρού για τους αγρότες

Η καλοκαιρία θα συνεχιστεί την Κυριακή, με τον υδράργυρο να πλησιάζει τους 30 βαθμούς Κελσίου και τη θάλασσα τους 16 με 17. Ποιες οι οδηγίες για τους αγρότες.

Ant1news

Την Κυριακή αναμένεται ηλιοφάνεια αρχικά σε ολόκληρη τη χώρα, με αραιές νεφώσεις που κατά τόπους στα βόρεια θα πυκνώσουν και ίσως βρέξει για λίγο τοπικά στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από 12 έως 28 και στα νότια και την Κρήτη από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, που στα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι, εντάσεις 4 με 5 μποφόρ.

Δείτε στον παρακάτω πίνακα την πρόγνωση του μετεωρολόγου Τάσου Αρνιακού για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν σε 20 περιοχές της χώρας, ενώ στο βίντεο που ακολουθεί, στο τέλος του κειμένου, υπάρχει αναλυτική πρόγνωση για όλη την χώρα, με έμφαση σε διαφορετικές αγροτικές περιοχές.

Οδηγίες τους αγρότες

Οι βροχοπτώσεις σε συνδυασμό με τις θερμοκρασίες που επικρατούν ευνοούν  την εκδήλωση των ασθένειας που προκαλείται από την μονίλια στους οπωρώνες κερασιάς και ροδακινιάς, κυρίως της Ημαθίας και της Πέλλας.

Το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης συνιστά στις περιπτώσεις που δεν έγινε πρόσφατα επέμβαση στους οπωρώνες κερασιάς και ροδακινιάς, να γίνει ψεκασμός μετά την πτώση των πετάλων με κατάλληλα και εγκεκριμένα σκευάσματα και πάντα με την συμβουλή των τοπικών Γεωπόνων.

Δείτε το δελτίο καιρού για τους αγρότες από τον μετεωρολόγο του ΑΝΤ1, Τάσο Αρνιακό: