X

Δελτίο καιρού για τους αγρότες

Σπάει τα ρεκόρ ο υδράργυρος στη χώρα, καθώς αναμένεται να σκαρφαλώσει κοντά στους 35 βαθμούς Κελσίου. Ποιες είναι σήμερα οι συμβουλές για τους αγρότες.

Ant1news

Αίθριος θα είναι την Τετάρτη ο καιρός, αν και τις πρωινές ομίχλες αναμένονται λίγες ομίχλες. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, ενώ από βόρειες διευθύνσεις θα πνέουν οι άνεμοι στα ανατολικά, με ένταση 3 έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα κυμανθεί στα βόρεια από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από 15 έως 33, ενώ στα νότια και την Κρήτη από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε στον παρακάτω πίνακα την πρόγνωση του μετεωρολόγου Τάσου Αρνιακού για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν σε 20 περιοχές της χώρας, ενώ στο βίντεο που ακολουθεί, στο τέλος του κειμένου, υπάρχει αναλυτική πρόγνωση για όλη την χώρα, με έμφαση σε διαφορετικές αγροτικές περιοχές.

Οδηγίες τους αγρότες

Οι καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών ευνοούν την ανάπτυξη του ωιδίου κυρίως στους νομούς Ημαθίας, Πέλλας, Κοζάνης και Καστοριάς. Το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης συνιστά να γίνεται έλεγχος στο κάτω μέρος των φύλλων για ύπαρξη συμπτωμάτων προσβολής. Εάν διαπιστωθεί προσβολή, συνιστώνται ψεκασμοί με εγκεκριμένα σκευάσματα  και πάντα με την συμβουλή των τοπικών Γεωπόνων.

Δείτε το δελτίο καιρού για τους αγρότες από τον μετεωρολόγο του ΑΝΤ1, Τάσο Αρνιακό: