X

Δελτίο καιρού για τους αγρότες

Καλοκαιρία αναμένεται σε όλη τη χώρα και μόνο τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά.

Ant1news

Καλός ο καιρός αύριο σε ολόκληρη τη χώρα, με τη θερμοκρασία να παραμένει στα ίδια-φυσιολογικά για την εποχή-επίπεδα. Πιο αναλυτικά για αύριο Σάββατο, αναμένεται ο καιρός να είναι γενικά αίθριος.

Τις πρωινές ώρες πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέχρι 6 μποφόρ στα νότια. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δείτε στον παρακάτω πίνακα την πρόγνωση του μετεωρολόγου Τάσου Αρνιακού για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν σε 20 περιοχές της χώρας.

Οδηγίες για τους αγρότες

Από παρατηρήσεις στην ύπαιθρο και στο εργαστήριο του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Μαγνησίας διαπιστώθηκαν προσβολές από ωίδιο και βοτρύτη σε καλλιέργειες με αγγούρι θερμοκηπίου.

Οι καλλιεργητές στους νομούς Λαρίσης, Μαγνησίας και Τρικάλων, θα πρέπει να απομακρύνουν από το χώρο του θερμοκηπίου τα φύλλα με έντονη προσβολή, οι ψεκασμοί θα πρέπει να γίνονται με κατάλληλα και εγκεκριμένα για την καλλιέργεια σκευάσματα ακολουθώντας τις συμβουλές των τοπικών γεωπόνων.

Δείτε το δελτίο καιρού για τους αγρότες από τον μετεωρολόγο του ΑΝΤ1, Τάσο Αρνιακό: