X

Δελτίο καιρού για τους αγρότες

Γενικά αίθριος ο καιρός την Κυριακή εκτός από τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία όπου αναμένονται καταιγίδες από το μεσημέρι. Δείτε οδηγίες για τους αγρότες.

Ant1news

Την Κυριακή στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία αναμένονται τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες από το μεσημέρι, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, ενώ στα νότια θα εμφανιστεί αφρικανική σκόνη στην ατμόσφαιρα.

Αναλυτικά, στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με παροδικές αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.


Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν, ενώ από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Οδηγίες για τους αγρότες

Από παρατηρήσεις του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Αχαΐας διαπιστώθηκε η πρώτη πτήση Καρπόκαψας σε πρώιμες Αχλαδιές και οι συλλήψεις είναι μέτριες. Συνιστώνται να γίνουν ψεκασμοί με κατάλληλα φυτοπροστατευτικά προϊόντα με ωοκτόνο δράση. Η προσθήκη θερινού λαδιού βελτιώνει την κάλυψη, καταστέλλει την εκκόλαψη των αυγών και βοηθάει στην καταστολή της ψύλλας και των ακάρεων. Για να προστατευθούν τα ωφέλιμα, τα πυρεθροειδή να χρησιμοποιηθούν μόνο στον πρώτο ψεκασμό. Η επανάληψη του ψεκασμού εξαρτάται από την υπολειμματική διάρκεια του εντομοκτόνου και την ένταση της προσβολής ακολουθώντας τις συμβουλές των τοπικών Γεωπόνων.

Δείτε το δελτίο καιρού για τους αγρότες από τον μετεωρολόγο του ΑΝΤ1, Τάσο Αρνιακό: