X

Βροχερός ο καιρός την Τρίτη

Συννεφιασμένος και βροχερός αναμένεται ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Ant1news

Την Τρίτη αναμένονται πρόσκαιρες βροχές στα Ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τοπικές βροχές στα νότια από το απόγευμα. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα νότια.

Στην Αττική ο καιρός αρχικά αναμένεται γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός αρχικά αναμένεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις από τις μεσημβρινές ώρες με πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αρχικά ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις, θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα νότια και το απόγευμα πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός αρχικά θα είναι γενικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα νότια, ενώ είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά της Θεσσαλίας τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός αναμένεται αρχικά γενικά αίθριος. Βαθμιαία αραιές νεφώσεις που το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 που βαθμιαία θα γίνουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος. Βαθμιαία αραιές νεφώσεις που στα νότια από το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.



Πρόγνωση καιρού για 27/05/2015

Την Τετάρτη στο ανατολικό Αιγαίο αναμένονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά νοτιοανατολικοί 5 με 6, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια.