X

Κακοκαιρίας συνέχεια και την Πέμπτη

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες που ενδεχομένως να συνοδευτούν από χαλάζι αναμένονται στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Ant1news

Την Πέμπτη αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές συνοδευόμενες από χαλαζοπτώσεις και πιθανώς ισχυρούς ανέμους κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Βελτίωση του καιρού από το βράδυ στα δυτικά και βόρεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι ισχυρές. Βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός αναμένεται άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ανατολικά. Βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ανατολικά. Βελτίωση από το βράδυ στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και στην κεντρική Μακεδονία 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα Ηπειρωτικά. Σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ και στα βόρεια βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Εξασθένηση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.



Πρόγνωση καιρού για 29/05/2015

Την Παρασκευή στα ανατολικά και τα νότια αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Τα φαινόμενα από τα απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Στις υπόλοιπες περιοχές θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα Ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση στα δυτικά και τα βόρεια. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.