X

Δελτίο καιρού για τους αγρότες

Με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι συνεχίζεται η "φθινοπωρινή" ανάπαλα. Απο  πότε φτιάχνει ο καιρός. Τι συνιστούν οι γεωπόνοι στους καλλιεργητές.

Ant1news

Κορυφώνεται αύριο η νέα "φθινοπωρινή" παρεκτροπή του άστατου φετινού Μαΐου, με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους και χαλάζι, αλλά απο την Παρασκευη το βραδυ και μετά, επιστρέφει η Ανοιξη! 

Αναλυτικότερα, για την Πέμπτη αναμένεται αστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες, κατα τόπους ισχυρές, σε ολοκληρη σχεδόν τη χώρα, που θα συνοδεύονται απο χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, κυρίως το μεσημερι και το απογευμα.

Βελτίωση του καιρού θα παρατηρηθεί απο το βράδυ και απο τα Δυτικά και Βορεια. Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί στα Βορεια απο 10 εως 23 βαθμους κελσιου, στα Κεντρικα απο 12 εως 25, στα Νοτια και την Κρήτη απο 14 εως 25 βαθμους κελσιου ενω οι ανεμοι θα πνεουν Βοριάδες 3 με 5 μποφορ, στα πελάγη εως 6 .

Οδηγίες για τους αγρότες

27/5/2015 Θεσσαλονίκης Νο 26 18-05-2015 Μηλιά - Αχλαδιά Κεντρικής Μακεδονίας Ημαθίας, Πέλλας, Κοζάνης, Καστοριάς Προτεινόμενο κείμενο

Από διαπιστώσεις του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης, σε οπωρώνες των ορεινών περιοχών της Κεντρικής Μακεδονίας - ιδίως σε Ημαθία, Πέλλα, Κοζάνη και Καστοριά -  με μηλιές, έχει ξεκινήσει η πρώτη πτήση της Καρπόκαψας.

Οι καλλιεργητές θα πρέπει να μεριμνούν για την επιμελημένη εφαρμογή του ψεκασμού στις κορυφές των δένδρων και την εναλλαγή των φυτοπροστατευτικών σκευασμάτων προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος ανάπτυξης ανθεκτικότητας, πάντα με την συμβουλή των τοπικών γεωπόνων.»

Οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν αύριο σε 20 αγροτικές περιοχές.

Δελτίο καιρού για τους αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό: