X

Δελτίο καιρού για τους αγρότες

Βελτιώνεται ο καιρός από το βράδυ της Παρασκευής, με τα φαινόμενα των τελευταίων ημερών να υποχωρούν. Τι συμβουλεύουν τους αγρότες οι ειδικοί;

Ant1news

Την Παρασκευή στα ανατολικά και νότια αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και σταδιακή βελτίωση το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν, με πρόσκαιρες μπόρες κυρίως στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από 14 έως 25, στα νότια και την Κρήτη από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα πελάγη έως 7 με σταδιακή εξασθένηση.

Στον παρακάτω πίνακα, μπορείτε να δείτε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του καιρού για 20 αγροτικές περιοχές σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του ΑΝΤ1, Τάσου Αρνιακού, ενώ στο βίντεο που ακολουθεί, στο τέλος του κειμένου, υπάρχει αναλυτική πρόγνωση για όλη τη χώρα.

Οδηγίες για τους αγρότες

Στους ελαιώνες Κορινθίας, Αργολίδας και Αιτωλοακαρνανίας η πτήση της καρπόβιας γενιάς του πυρηνοτρήτη βρίσκεται σε εξέλιξη. Σε ελαιώνες με μέτρια καρπόδεση το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Ναυπλίου συνιστά να γίνει επέμβαση με εγκεκριμένα σκευάσματα, ακολουθώντας τις συμβουλές των τοπικών Γεωπόνων.

Δείτε το δελτίο καιρού για τους αγρότες από τον μετεωρολόγο του ΑΝΤ1, Τάσο Αρνιακό: