X

Δελτίο καιρού για τους αγρότες

Καλοκαιρινό σκηνικό ξανά στη χώρα, μετά το χειμωνιάτικο διήμερο. Τι συνιστούν οι γεωπόνοι στους αγρότες για αυτές τις ημέρες.

Ant1news



Με λιακάδες έρχεται το Σαββατοκύριακο και η Δευτέρα του Άγιου Πνεύματος, με την καλοκαιρινή αίσθηση να επιστρέφει και να δημιουργεί κατάλληλες προϋποθέσεις για αποδράσεις.

Ειδικότερα, το Σάββατο αναμένεται σταδιακή βελτίωση σε όλη τη χώρα. Πρωινές τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, θα σημειωθούν το μεσημέρι στα ηπειρωτικά, ενώ λίγες μπόρες αναμένονται κυρίως στα βουνά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί στα βόρεια από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νότια και την Κρήτη από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και μόνο στο Αιγαίο θα επικρατήσουν βοριάδες 5 με 6 μποφόρ.

Στον παρακάτω πίνακα, μπορείτε να δείτε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του καιρού για 20 αγροτικές περιοχές σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του ΑΝΤ1, Τάσου Αρνιακού, ενώ στο βίντεο που ακολουθεί, στο τέλος του κειμένου, υπάρχει αναλυτική πρόγνωση για όλη τη χώρα.



Οδηγίες για τους αγρότες

Από παρατηρήσεις στην ύπαιθρο και στο εργαστήριο του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Μαγνησίας διαπιστώθηκαν εμφανίσεις φυλλορύκτη σε καλλιέργειες με ρεβίθια και φακές και μέτριοι πληθυσμοί θρύπα σε καλλιέργειες μπιζελιού φακής και ρεβιθιών, στους νομούς Λάρισας και Μαγνησίας.

Οι καλλιεργητές, εφόσον διαπιστώσουν προσβολές στις καλλιέργειές τους, να κάνουν εφαρμογές με κατάλληλα και εγκεκριμένα για την καλλιέργεια σκευάσματα, ακολουθώντας πάντα τις συμβουλές των τοπικών Γεωπόνων.

Δείτε το δελτίο καιρού για τους αγρότες από τον μετεωρολόγο του ΑΝΤ1, Τάσο Αρνιακό: