X

Ανεβαίνει η θερμοκρασία την Τρίτη

Βελτιωμένος θα είναι αύριο ο καιρός σε όλη τη χώρα, με μικρή εξασθένηση των βορείων ανέμων και άνοδο του υδραργύρου.

Ant1news


Βελτιώνεται από την Τρίτη ο καιρός. Ο βοριάδες θα πέσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένονται πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και σταδιακά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε νησιά Ιονίου, Ηπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, στις βορειότερες κυρίως περιοχές, αναμένονται τοπικές νεφώσεις και βαθμιαία αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και σταδιακά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές κυρίως στη βόρεια Κρήτη και βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Από το βραδύ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται στα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς κελσίου.

Η πρόγνωση για την Τετάρτη

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και μόνο στα βόρεια από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι κυρίως στη Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο βορειοδυτικοί τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε άνοδο.