X

Δελτίο καιρού για τους αγρότες

Ξανά καλοκαίρι από αύριο με ηλιοφάνεια και άνοδο της θερμοκρασίας. Διαβάστε τις ειδικές οδηγίες για τους αγρότες.

Ant1news

Ο καιρός αποφάσισε επιτέλους να συμβαδίσει με την εποχή του και από αύριο το καλοκαίρι θα κάνει και πάλι την εμφάνιση του.

Πιο αναλυτικά για αύριο Τρίτη προβλέπεται εξασθένηση των βορείων ανέμων και άνοδος της θερμοκρασίας.

Διαβάστε στον πίνακα που ακολουθεί τι καιρό θα κάνει σε 20 αγροτικές περιοχές της Ελλάδας.

Οδηγίες για τους αγρότες

Αυτή την εποχή τα βαμβακόφυτα βρίσκονται στο στάδιο σχηματισμού των πρώτων χτενιών. Από τις επιτόπιες επισκέψεις γεωπόνων της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Λάρισας διαπιστώνεται ότι οι σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν το δεύτερο 15ήμερο Μαΐου, δεν βοήθησαν την ανάπτυξη των βαμβακόφυτων με αποτέλεσμα την οψίμιση της παραγωγής συγκριτικά με τα προηγούμενα έτη.

Συστήνεται στους βαμβακοπαραγωγούς του νομού Λαρίσης να εφαρμόζουν ορθολογική αζωτούχο λίπανση και άρδευση και να εφαρμόζουν καλλιεργητικά μέτρα με σκοπό την πρωίμιση της παραγωγής. Οι καλλιεργητές να επιθεωρούν τακτικά τις βαμβακοφυτείες τους προκειμένου να διαπιστώνουν έγκαιρα τυχόν εντομολογικές προσβολές, έτσι ώστε να είναι εφικτή η αποτελεσματική αντιμετώπισή τους, με το μικρότερο οικονομικό και περιβαλλοντικό κόστος και σε συνεργασία με τους τοπικούς γεωπόνους.

Αναλυτικό δελτίο καιρού για τους αγρότες, με τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό, με πρόγνωση για περισσότερες αγροτικές περιοχές: