X

Δελτίο καιρού για τους αγρότες

Ο καιρός βελτιώνεται συνεχώς και ζεσταίνει αφού ο υδράργυρος το επόμενο τριήμερο θα κινείται όλο και πλησιέστερα σε θερμοκρασίες καύσωνα.  Τι πρέπει να γνωρίζουν οι αγρότες.

Ant1news

Την Τρίτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, αρχικά σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά και κυρίως στα ορεινά θα συννεφιάσει.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί στα βόρεια από 16 έως 32, στα κεντρικά από 18 έως 34, στα νότια και την Κρήτη από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Ιόνιο 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά την ημέρα έως 7 μποφόρ.

Στον παρακάτω πίνακα, μπορείτε να δείτε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του καιρού για 20 αγροτικές περιοχές σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του ΑΝΤ1, Τάσου Αρνιακού, ενώ στο βίντεο που ακολουθεί, στο τέλος του κειμένου, υπάρχει αναλυτική πρόγνωση για όλη τη χώρα.

Οδηγίες για τους αγρότες

Το Περιφερειακό Κέντρο Μαγνησίας ενημερώνει τους καλλιεργητές Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας, ότι ο καιρός είναι ευνοϊκός για την ανάπτυξη των τετράνυχων στο φασολάκι υπαίθρου. Συνίσταται στους αγρότες, εφόσον διαπιστωθεί προσβολή των φυτών, να προχωρήσουν σε άμεσο ψεκασμό, πάντοτε με τη συνδρομή και υπό τις οδηγίες των τοπικών γεωπόνων.

Δείτε το δελτίο καιρού για τους αγρότες από τον μετεωρολόγο του ΑΝΤ1, Τάσο Αρνιακό: