X

Δελτίο καιρού για τους αγρότες

Υποχώρηση του μελτεμιού, ζέστη και σποραδικές μπόρες προβλέπονται για αύριο. Ιδιαίτερη προσοχή στους καλλιεργητές συνιστούν οι ειδικοί, δείτε τι προτείνουν.

Ant1news

Εξασθενεί ξανά το μελτέμι τις επόμενες ημέρες και μπορεί μεν να καλμάρει λίγο τη θάλασσα στο Αιγαίο, όμως ευνοεί τη ζέστη που θα ανεβάσει πάλι βαθμούς, καθώς το "αιώνιο καλοκαιρινό παιχνίδι" τού καιρού τής Ελλάδας, συνεχίζεται και φέτος...

Πιο αναλυτικά αύριο Παρασκευή, γενικά αίθριος θα εξακολουθήσει να είναι ο ουρανός, αρχικά σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει, οπότε στα βουνά τής Ηπείρου και τής Μακεδονίας θα εκδηλωθούν σποραδικές μπόρες.

Η θερμοκρασία - χωρίς αξιόλογη μεταβολή - θα κυμανθεί στα βόρεια απο 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά απο 22 έως 38 βαθμούς, στα νότια και την Κρήτη απο 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί στα Δυτικά, 2 με 4 μποφόρ και βοριάδες στα Ανατολικά 4 με 6, με εξασθένηση απο το μεσημέρι.

Οδηγίες για τους αγρότες

Στους αμπελώνες που βρίσκονται στο στάδιο του γυαλίσματος δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος προσβολής από ωίδιο, ενώ στους αμπελώνες που βρίσκονται σε ευαίσθητο στάδιο, λόγω των ευνοϊκών συνθηκών για την ανάπτυξή της ασθένειας θα πρέπει να συνεχιστεί η προστασία.

Το σχίσιμο των ραγών ως αποτέλεσμα προσβολής από το παθογόνο, είναι δυνατό να επιφέρει σοβαρή δευτερογενή προσβολή από βοτρύτη.

Το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Αχαΐας συνιστά στους αμπελουργούς σε Κορινθία, Αχαΐα, Ηλεία, Λακωνία και Μεσσηνία, να δίνουν μεγάλη σημασία στην ορθολογική εναλλαγή ωιδιοκτόνων από διαφορετικές κατηγορίες, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος δημιουργίας ανθεκτικότητας και πάντα σε συνεργασία με τους τοπικούς γεωπόνους.

Ο καιρός αύριο σε 20 αγροτικές περιοχές

Οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν αύριο σε όλες τις αγροτικές περιοχές της χώρας και αναλυτική πρόγνωση καιρού, απο τον μετεωρολόγο του ΑΝΤ1, Τάσο Αρνιακό: