X

Δελτίο καιρού για τους αγρότες

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας από το Σάββατο. Νεφώσεις από το μεσημέρι στα Ηπειρωτικά, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οδηγίες για τους αγρότες.

Ant1news

 

Γενικά αίθριος θα είναι αρχικά ο καιρός το Σάββατο αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα στα Ηπειρωτικά θα συννεφιάσει με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά της Δυτικής, Κεντρικής και Βόρειας χώρας. 

Αναμένονται μεταβλητοί άνεμοι στα Δυτικά 3 με 4 μποφόρ και Βοριάδες στα Ανατολικά 4 με 6, στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως στα Ανατολικά και Βόρεια θα κυμανθεί στα Βόρεια από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου, στα Κεντρικά από 23 έως 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα Νότια και την Κρήτη από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου. 

Στον παρακάτω πίνακα, μπορείτε να δείτε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του καιρού για 20 αγροτικές περιοχές σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του ΑΝΤ1, Τάσου Αρνιακού, ενώ στο βίντεο που ακολουθεί, στο τέλος του κειμένου, υπάρχει αναλυτική πρόγνωση για όλη τη χώρα.

 

Οδηγίες για τους αγρότες 

«Στο δίκτυο φερομονικών παγίδων του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Μαγνησίας διαπιστώθηκε αύξηση των συλλήψεων ακμαίων εντόμων ευδεμίδας γεγονός που σηματοδοτεί την έναρξη της 3ης γενιάς του εντόμου.  Οι προνύμφες της 3ης γενιάς εκκολάπτονται πάνω στις ράγες την εποχή που τα σταφύλια διανύουν το στάδιο της ωρίμανσης. Οι καλλιεργητές θα πρέπει να προβούν σε ψεκασμούς για την προστασία των καλλιεργειών χρησιμοποιώντας σκευάσματα με ωοκτόνο δράση ακολουθώντας τις οδηγίες των τοπικών Γεωπόνων».

Δείτε το δελτίο καιρού για τους αγρότες από τον μετεωρολόγο του ΑΝΤ1, Τάσο Αρνιακό: