X

Δελτίο καιρού για τους αγρότες

Με αίθριο καιρό και μεταβλητούς ανέμους θα έρθει ο Σεπτέμβριος. Ποιες οδηγίες δίνουν στους καλλιεργητές οι ειδικοί.

Ant1news

Ηλιόλουστος, ζεστός και «καλοκαιρινός» θα έλθει ο Σεπτέμβριος σε όλη την χώρα.

Για την Τρίτη, οι μετεωρολόγοι προβλέπουν αίθριο ουρανό σε ολόκληρη την χώρα, με ασθενείς μεταβλητούς ανέμους στα Δυτικά, εντάσεως 2 ως 4 μποφόρ και βοριάδες 4 ως 6 μποφόρ στα Ανατολικά, που όμως από το μεσημέρι θα αρχίσουν να εξασθενούν.

Η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 12 βαθμοί Κελσίου στην βόρεια χώρα, στην Δυτική Μακεδονία θα φθάσει μέχρι τους 36 βαθμούς, στα Κεντρικά θα κυμανθεί από 19 έως 36 βαθμούς, ενώ στην νότια χώρα, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα ο υδράργυρος θα κινηθεί από τους 21 έως τους 35 βαθμούς κελσίου.

Δείτε τον καιρό σε 20 αγροτικές περιοχές

 

Οδηγίες για τους αγρότες

Την εποχή αυτή οι βαμβακοφυτείες βρίσκονται στο στάδιο της πλήρους καρπόδεσης και του ανοίγματος των καρυδιών σε ποσοστό περίπου 5%. Οι συλλήψεις ακμαίων της 2ης γενιάς πράσινου σκουληκιού, στο δίκτυο φερομονικών παγίδων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, είναι αρκετά υψηλές.

Οι βαμβακοπαραγωγοί της Δυτικής Ελλάδας θα πρέπει να επιθεωρούν σε τακτά χρονικά διαστήματα τις καλλιέργειές τους και να επεμβαίνουν με κατάλληλα και εγκεκριμένα σκευάσματα, όταν διαπιστώσουν υψηλούς πληθυσμούς και πάντα ακολουθώντας τις συμβουλές των τοπικών γεωπόνων. Το όριο επέμβασης είναι η καταμέτρηση 4 νεαρών σκουληκιών σε 100 φυτά.

Αναλυτική πρόγνωση καιρού από τον Τάσο Αρνιακό: