X

Δελτίο καιρού για τους αγρότες

Άστατος ο καιρός αύριο με βροχές και μπόρες, χωρίς όμως μεγάλη ένταση. Διαβάστε τις ειδικές οδηγίες για τους αγρότες.

Ant1news

 

Μετά τον άστατο σημερινό καιρό, με τα μεγάλα διαστήματα λιακάδας, νέες βροχές και μπόρες έρχονται από τα Δυτικά που θα επεκταθούν αύριο Ανατολικότερα χωρίς όμως ιδιαίτερες ακρότητες και εντάσεις.

Πιο αναλυτικά για αύριο Τετάρτη, περιμένουμε τοπικές βροχές και μετά το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, πρώτα στα Δυτικά, αργότερα στα Κεντρικά και Βόρεια που μέχρι το βράδυ θα επεκταθούν στα υπόλοιπα Ηπειρωτικά, στις Σποράδες, τις Δυτικές Κυκλάδες και την Κρήτη.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα κυμανθεί στα Βόρεια από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου, στα Κεντρικά από 15 έως 26 στις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου ενώ οι άνεμοι θα πνέουν Νότιο-Ανατολικοι 3 με 4 Μποφώρ στα Νότια πελάγη έως 5 και Βόρειο-Ανατολικοι στο Αιγαίο το βράδυ, με την ιδία ένταση.

Δείτε στον πίνακα που ακολουθεί τι καιρός θα επικρατήσει αύριο σε 20 αγροτικές περιοχές της χώρας.

 

Οδηγίες για τους αγρότες

Σε προσβεβλημένους αμπελώνες από ψευδόκοκκο, το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Μαγνησίας, συνιστά ένα ψεκασμό με κατάλληλο και εγκεκριμένο εντομοκτόνο και με πλήρη κάλυψη της βλάστησης και του κορμού των πρέμνων.

 Στην περίπτωση που η προσβολή στον αμπελώνα δεν είναι γενικευμένη, καλό είναι να ψεκάζονται μόνο τα προσβεβλημένα πρέμνα, τα οποία και πρέπει να σημαίνονται, προκειμένου να ελέγχονται επισταμένως για την παρουσία πληθυσμών των εντόμων, από την έναρξη της νέας βλαστικής περιόδου.

Σκοπός της επέμβασης είναι η μείωση του πληθυσμού των ψευδόκοκκων, πριν αποσυρθούν για διαχείμαση στο ριζικό σύστημα ή κάτω από τα ρυτιδώματα του πρέμνου.

Δείτε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο, Τάσο Αρνιακό.