X

Δελτίο καιρού για τους αγρότες

Ιδιαίτερη προσοχή λόγω του άστατου καιρού, συνιστούν στους καλλιεργητές οι ειδικοί. Μικρή ανάπαυλα των έντονων φαινόμενων την Παρασκευή.

Ant1news

Μικρή ανάπαυλα για τα έντονα φαινόμενα προβλέπεται αύριο, ενόψει ενός φθινοπωρινού "πάρτι" το Σαββατοκύριακο - κι ιδιαίτερα το Σαββατόβραδο- με αστραπές και βροντές.

Πιο αναλυτικά, για την Παρασκευή αναμένεται σχετικά βελτιωμένος καιρός, κυρίως στα νησιά του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά δεν αποκλείεται να βρέξει τοπικά για λίγο.

Η θερμοκρασία, χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα κυμανθεί στα Βόρεια από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου, στα Κεντρικά από 15 έως 25 βαθμούς, ενώ σε Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι που θα πνέουν ασθενείς στα Δυτικά, το βράδυ θα γυρίσουν σε Νότιο-Ανατολικούς εντάσεως  3 με 5 μποφόρ και Βοριάδες στα Ανατολικά 3 με 4 στο Αιγαίο, τοπικά έως 5 μποφόρ.

Ο καιρός σε 20 αγροτικές περιοχές

 

Οδηγίες για τους αγρότες

Την εποχή αυτή οι βαμβακοφυτείες βρίσκονται στο στάδιο έναρξης συγκομιδής σύσπορου βαμβακιού. Οι τελευταίες βροχοπτώσεις που έπεσαν επηρέασαν το άνοιγμα των καρυδιών και έχουμε οψίμηση και πιθανόν μείωση της παραγωγής.

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, υπενθυμίζει στους βαμβακοπαραγωγούς ότι για προϊόν καλύτερης ποιότητας, η συγκομιδή βαμβακιού πρέπει να γίνεται όταν αυτό δεν είναι υγρό, τα φύλλα των βαμβακόφυτων έχουν πέσει και το σύνολο των ώριμων καρυδιών έχει ανοίξει.

Γι’ αυτό δεν συγκομίζουμε ποτέ μετά από βροχή ούτε τις νυχτερινές ή τις πρωινές ώρες, οπότε υπάρχει ακόμα υγρασία στα χωράφια.

Αναλυτικό δελτίο καιρού για τους αγρότες απο τον Τάσο Αρνιακό: