X

Δελτίο καιρού για τους αγρότες

Συννεφιασμένη και βροχερή η δεύτερη Κυριακή του Οκτώβρη. Η ζέστη με την υγρασία και τη σκόνη θα μεγαλώσει τη δυσφορία. Τι πρέπει να γνωρίζουν οι αγρότες.

Ant1news

Την Κυριακή αναμένονται νεφώσεις που θα πυκνώσουν και θα δώσουν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και πιθανόν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, με εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ και αραιές νεφώσεις που θα πυκνώνουν κατά διαστήματα στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από 17 έως 26-27, ενώ στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι – νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά έως 8, που ευνοούν τη μεταφορά σκόνης, κυρίως στα ανατολικά και νότια, που όμως από τα δυτικά σταδιακά θα γυρίσουν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Δείτε την πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν αύριο και μεθαύριο σε 20 αγροτικές περιοχές, ενώ στο βίντεο που ακολουθεί υπάρχουν αναλυτικότερες πληροφορίες και πρόγνωση για περισσότερες περιοχές.

 

Οδηγίες για τους αγρότες

Οι εκκολάψεις της φθινοπωρινής γενιάς των κοκκοειδών βρίσκονται σε εξέλιξη στους οπωρώνες της Κρήτης σύμφωνα με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Ηρακλείου. Στους αγρότες κυρίως του Ηρακλείου, των Χανίων και του Ρεθύμνου συνίσταται κατάλληλο κλάδεμα και καθάρισμα των δέντρων, κάτι που περιορίζει την ανάπτυξη μεγάλων πληθυσμών.

Δείτε το Δελτίο Καιρού για τους αγρότες, από τον μετεωρολόγο του ΑΝΤ1, Τάσο Αρνιακό: