X

Δελτίο καιρού για αγρότες

Αισθητή βελτίωση του καιρού αναμένεται την Πέμπτη, με λίγες νεφώσεις και άνοδο της θερμοκρασίας. Τι πρέπει να προσέξουν οι αγρότες.

Ant1news

Μετά το κρύο και τα χιόνια αλλάζει το σκηνικό του καιρού προς το καλύτερο, ενώ αισθητή θα είναι και η άνοδος της θερμοκρασίας. 

Πιο αναλυτικά για αύριο Πέμπτη, περιμένουμε πρωινές ομίχλες στα Ηπειρωτικά με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις, πυκνότερες όμως, κυρίως στα Δυτικά και Νότια Ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα της χώρας.

Η θερμοκρασία σε ανοδική πορεία θα κυμανθεί στα Βόρεια -3  έως 14, στα Κεντρικά -2  έως 14, στις Κυκλάδες, την Κρήτη από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν Δυτικοί, Βορειοδυτικοί 3 με 4, στα πελάγη 5, στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Δείτε τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν αύριο σε 20 αγροτικές περιοχές της χώρας:

 

Οδηγίες για τους αγρότες:

Τα προφυτρωτικά ζιζανιοκτόνα εδάφους για να ενεργοποιηθούν και να δράσουν είναι απαραίτητη η ύπαρξη υγρασίας στο έδαφος. Η εφαρμογή των ζιζανιοκτόνων να γίνεται όσο το δυνατό κοντά σε επικείμενες βροχοπτώσεις όχι όμως όταν αναμένονται ισχυρές και παρατεταμένες βροχοπτώσεις. Σύμφωνα με τις Οδηγίες Ολοκληρωμένης Φυτοπροστασίας στη καλλιέργεια της πατάτας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η χρήση μιγμάτων ζιζανιοκτόνων διαφορετικού τρόπου δράσης για την αποφυγή ανάπτυξη ανθεκτικότητας των ζιζανίων, αλλά και για μεγαλύτερο εύρος δράσης.

Δείτε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο, Τάσο Αρνιακό: