X

Δελτίο καιρού για αγρότες

Η επιστροφή της Άνοιξης θα συνεχιστεί και το επόμενο διήμερο, με κυρίαρχο τον ήλιο, που θα ανεβάσει τον υδράργυρο τοπικά σε θερμοκρασίες ακόμα και πάνω από τα εποχιακά 26αρια...

Ant1news

Σχετικά άστατος θα είναι την Τετάρτη ο καιρός, με λίγες νεφώσεις που παροδικά θα πυκνώσουν στα ηπειρωτικά με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της δυτικής και βόρειας χώρας.

Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην οροσειρά της Ροδόπης και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 10 έως 26  βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από 11 έως 27, ενώ στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 15  έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, οι οποία στα πελάγη τοπικά θα φθάσουν τα 6 μποφόρ.

Δείτε τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν αύριο σε 20 αγροτικές περιοχές της χώρας:

 

Δείτε τις οδηγίες για τους αγρότες:

Σύμφωνα με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Ηρακλείου οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα θα δώσουν νέες μολύνσεις περονόσπορου.

Σε όλα τα αμπέλια, Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου, Λασιθίου, που δεν είναι πρόσφατα προστατευμένα να γίνει ψεκασμός.

Να γίνεται συστηματικός έλεγχος και σε αμπέλια που εμφανίζονται συμπτώματα (κηλίδες λαδιού, εξανθήσεις) να γίνεται άμεσα ψεκασμός και η καταπολέμηση να συνεχίζεται σε περιόδους με έντονες δροσιές ή εφόσον υπάρχει πρόβλεψη για βροχές ακολουθώντας τις συμβουλές των τοπικών Γεωπόνων.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο, Τάσο Αρνιακό: