X

Δελτίο καιρού για αγρότες

Άστατος θα είναι και αύριο Κυριακή ο καιρός σε αρκετά τμήματα της χώρας. Διαβάστε τις ειδικές οδηγίες για τους αγρότες.

Ant1news

Μπορεί η επιδείνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο να χάλασε τα σχέδια κάποιων για εξορμήσεις στις παραλίες, αλλά οι ανάσες δροσιάς που μας προσέφερε ήταν μάλλον ευπρόσδεκτες, μετά τον καύσωνα των τελευταίων ημερών.

Για αύριο Κυριακή, στη Πελοπόννησο, την Κεντρική, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και κυρίως τη Χαλκιδική, περιμένουμε νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους για λίγο θα είναι ισχυρές και  από το απόγευμα ενδεχομένως να επεκταθούν στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, ενώ από τα Δυτικά ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται.

Στις υπόλοιπες περιοχές άστατος θα παραμείνει ο καιρός με νεφώσεις και πρόσκαιρες μπόρες αλλά και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση θα κυμανθεί στα Βόρεια από 18 έως 33, στα Κεντρικά από 19  έως 34, στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από Δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στο Βόρειο Αιγαίο, οι Βοριάδες θα φτάσουν  και τα 6 μποφόρ.

Δείτε στον πίνακα που ακολουθεί τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν αύριο σε 20 αγροτικές περιοχές της χώρας

 

Οδηγίες για αγρότες:

Σύμφωνα με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Βόλου την εμφάνισή του έκανε ο τετράνυχος το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου στις υπαίθριες καλλιέργειες με κολοκυθιές στους Νομούς Καρδίτσας Λάρισας ,Μαγνησίας Τρικάλων και Φθιώτιδας Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν την εποχή αυτή ευνοούν την ανάπτυξη των τετρανύχων.

 Απαιτείται συνεχής επιθεώρηση από τους παραγωγούς λόγω του ότι η προσβολή από τους εχθρούς αυτούς εξαπλώνεται με μεγάλη ταχύτητα στο χωράφι. Οι ψεκασμοί πρέπει να γίνουν μόνο μετά τη διαπίστωση της προσβολής (3 άτομα/φύλλο) και όχι προληπτικά, με κατάλληλα εγκεκριμένα φυτοπροστατευτικά σκευάσματα σύμφωνα με τις οδηγίες των τοπικών γεωπόνων.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο, Τάσο Αρνιακό