X

Δελτίο καιρού για αγρότες

Νεφώσεις με πιθανότητα για πρόσκαιρες μπόρες την Τετάρτη, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα, στα ορεινά. Συμβουλές για τους αγρότες...

Ant1news

Η καιρική αστάθεια συνεχίζεται καλοκαιριάτικα, με τις απογευματινές μπόρες να επιλέγουν κυρίως τα βουνά, που σε συνδυασμό με το μελτεμάκι στο Αιγαίο συγκρατούν τον υδράργυρο στις κανονικές για την εποχή επιδόσεις του. 

Πιο αναλυτικά για αύριο Τετάρτη, περιμένουμε νεφώσεις, με πιθανότητα για πρόσκαιρες μπόρες, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα, στην Ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες και τα νησιά τού Ανατολικού Αιγαίου, αλλά και σταδιακή βελτίωση το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος θα διατηρηθεί  ο ουρανός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, θα κυμανθεί στα Βόρεια από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου, στα Κεντρικά από 20 έως 34, στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5, στα πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ. 

Δείτε τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν αύριο σε 20 αγροτικές περιοχές της χώρας:

 

Οδηγίες για τους αγρότες: 

«Σύμφωνα με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Βόλου, στο δίκτυο φερομονικών παγίδων, οι συλλήψεις ακμαίων καρπόκαψας δείχνουν ιδιαίτερα αυξημένη δραστηριότητα του εντόμου στους οπωρώνες δαμασκηνιάς στις περιοχές Αγριάς και Λεχωνίων Μαγνησίας. Συνιστάται η συνέχιση της προστασίας των καρπών με ένα κατάλληλο και εγκεκριμένο για την καλλιέργεια εντομοκτόνο σύμφωνα με τις οδηγίες των τοπικών Γεωπόνων. Επειδή για κάποια είδη/ποικιλίες το χρονικό περιθώριο μέχρι τη συγκομιδή είναι περιορισμένο, συστήνεται μεγάλη προσοχή στην επιλογή του φυτοπροστατευτικού προϊόντος, για την αποφυγή υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων στους καρπούς.»

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο, Τάσο Αρνιακό: