X

Δελτίο καιρού για τους αγρότες

Τοπικές καταιγίδες στα βόρεια και πιθανόν στα κεντρικά Ηπειρωτικά. Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί τους αγρότες.

Ant1news

Την Παρασκευή, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα διατηρηθεί γενικά αίθριος ο καιρός, στα Κεντρικά και Βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, που το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσουν, με σποραδικές μπόρες ή καταιγίδες στην Ήπειρο, την Μακεδονία και ενδεχομένως στα υπόλοιπα ορεινά.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα κυμανθεί στα Βόρεια από 19 έως 36, στα Κεντρικά από 20 έως 36, στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Οι βοριάδες θα φθάσουν και πάλι τα 4 με 5, στο Αιγαίο τοπικά τα 6 μποφόρ.

Ο καιρός αύριο σε 20 αγροτικές περιοχές

 

Οδηγίες για τους αγρότες

Η τρίτη πτήση της ευδαιμίδας εντόμου έχει ξεκινήσει στους αμπελώνες τών μεσοπρώιμων περιοχών του νομού Χανίων σύμφωνα με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Ηρακλείου. Όπως φαίνεται από  την πυκνότητα των πληθυσμών στις ̟αγίδες, η δραστηριότητα του εντόμου διαφοροποιείται πολύ από περιοχή σε περιοχή. Επειδή οι προσβολές αυτής της γενιάς συνδέονται με σήψεις στα σταφύλια (όξινη σήψη, βοτρύτης) χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Η επέμβαση να είναι επιμελημένη και το φάρμακο να πηγαίνει σε όλα τα σταφύλια και να τα καλύπτει καλά σύμφωνα με τις οδηγίες των τοπικών Γεωπόνων. Τα κρυμμένα σταφύλια είναι αυτά που συνήθως προσβάλλονται.

Αναλυτικό δελτίο καιρού για αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό: