X

Δελτίο καιρού για αγρότες

Χωρίς σπουδαία καιρικά προβλήματα μπαίνει η τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου. Δείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι αγρότες.

Ant1news

Παρά τις λίγες συννεφιές και τις πιθανότητες κυρίως στην Πελοπόννησο για βροχή, χωρίς σπουδαία καιρικά προβλήματα μπαίνει η τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου και μάλιστα, χωρίς προς το παρόν να υπάρχει κίνδυνος για νέα σοβαρή αλλαγή του καιρού, ως τις αρχές του Οκτωβρίου.

Για αύριο Δευτέρα, περιμένουμε λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα θα πυκνώνουν κυρίως στα Δυτικά, τα Κεντρικά και τα Βόρεια με πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες το απόγευμα κυρίως στα βουνά της Ηπειρωτικής χώρας.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα κυμανθεί στα Βόρεια από 8 έως  24 , στα Κεντρικά από  14  έως 25,  στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 18  έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί στα Δυτικά 3 με 4 μποφόρ και Βοριάδες στα Ανατολικά 3 με 5, στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Ο καιρός αύριο σε 20 αγροτικές περιοχές

  

Οδηγίες για αγρότες

Σε αμπελώνες  που υπήρξαν  προσβολές από ψευδόκοκο μετά τον τρυγητό συνιστάται να γίνει επέμβαση με εγκεκριμένο σκεύασμα για τη μείωση του πληθυσμού του εντόμου που θα διαχειμάσει στο ρυζικό σύστημα και στα ρυτιδώματα σύμφωνα με το  Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Ναυπλίου.

Ο ψεκασμός να είναι προσεκτικός με καλή κάλυψη ολόκληρων των πρέμνων ακολουθώντας τις συμβουλές των τοπικών Γεωπόνων.

Αναλυτικό δελτίο καιρού για αγρότες με τον μετεωρολόγο, Τάσο Αρνιακό: