X

Δελτίο καιρού για αγρότες

Με καλοκαιρινό καιρό μας αποχαιρετά ο Σεπτέμβρης. Θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος. Αναλυτικές οδηγίες για αγρότες.

Ant1news

Ο Σεπτέμβριος αφού πρώτα μας έπνιξε και μετά μας πάγωσε... αποφάσισε φεύγοντας να μάς ζεστάνει με παρατεταμένες ηλιοφάνειες, καλοκαιρία, εξασθένηση του Βοριά και τον υδράργυρο να φτάνει και να ξεπερνάει, τους 30 βαθμούς κελσίου, κάνοντας τον περονόσπορο ρυθμιστή των εξελίξεων.

Πιο αναλυτικά για αύριο Πέμπτη, περιμένουμε καλοκαιρία σε ολόκληρη τη χώρα με ηλιοφάνεια απ' άκρου σε άκρου.

Η  θερμοκρασία σε άνοδο, θα κυμανθεί στα Βόρεια από 8  έως 27 , στα Κεντρικά από 13  έως 28, στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 17 έως 27  βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν Βοριάδες 3 με 4, στο Ιόνιο 5, στο Νότιο Αιγαίο έως 6 μποφόρ, με εξασθένηση αργότερα.

Ο καιρός αύριο σε 20 αγροτικές περιοχές

  

Οδηγίες για αγρότες

Σε αμπελώνες που βρίσκονται σε ιδιαίτερα υγρές περιοχές, όπου εμφανίζεται συχνά όψιμη προσβολή περονοσπόρου, συνιστάται ένας ψεκασμός με βορδιγάλειο πολτό ή ένα επιτρεπόμενο για την καλλιέργεια χαλκούχο σκεύασμα σύμφωνα με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Βόλου.

Σκοπός του ψεκασμού είναι η καταστροφή των ωοσπορίων του μύκητα που σχηματίζονται στα φύλλα και δίνουν αργότερα τις ανοιξιάτικες μολύνσεις.

Αναλυτικό δελτίο καιρού για αγρότες με τον μετεωρολόγο, Τάσο Αρνιακό: