X

Δελτίο καιρού για αγρότες

Επιστρέφει το καλοκαίρι τις επόμενες ημέρες. Σταθεροποιούνται οι λιακάδες, εξασθενούν οι άνεμοι και ανεβαίνει η θερμοκρασία. Αναλυτικές οδηγίες για αγρότες.

Ant1news

 

Σταθεροποιούνται οι λιακάδες τις επόμενες ημέρες, οι οποίες σε συνδυασμό με την μικρή εξασθένηση των ανέμων και την άνοδο του υδραργύρου, θα δώσει την ευκαιρία σε ένα πισωγύρισμα του καλοκαιριού, με το οποίο όχι μόνο θα τελειώσει ο Σεπτέμβρης, αλλά και θα μπει και ο Οκτώβρης…

Για αύριο Παρασκευή, περιμένουμε ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα, με Βοριάδες 3 με 5, στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, θα κυμανθεί από 8 έως 27, στα Κεντρικά από 14  έως 30, στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 17 έως 28 βαθμούς.

Ο καιρός αύριο σε 20 αγροτικές περιοχές

 

Οδηγίες για αγρότες

Οι έντονες βροχοπτώσεις του φθινοπώρου διευκολύνουν την είσοδο της Φώμοψης, στις Αμυγδαλιές. Προσβολές παρατηρούνται σε καλλιέργειες πού βρίσκονται σε χαμηλότερες και υγρότερες περιοχές στους νομούς Μαγνησίας και Λάρισας σύμφωνα με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Βόλου.

Η ασθένεια προκαλεί ξήρανση των κλαδίσκων του έτους, νέκρωση των οφθαλμών και καστανές ακανόνιστες έως κυκλικές κηλίδες στα φύλλα. Συνιστάται αφαίρεση και καταστροφή με φωτιά όλων των προσβεβλημένων βλαστών.

Συνιστώνται 2-3 ψεκασμοί για την καταπολέμηση του παθογόνου το φθινόπωρο: 1ος ψεκασμός με την πτώση των φύλλων, 2ος αμέσως μετά το κλάδευμα και 3ος κατά την διάρκεια του ληθάργου το χειμώνα.

Αναλυτικό δελτίο καιρού για αγρότες με τον μετεωρολόγο, Τάσο Αρνιακό: