X

Δελτίο καιρού για αγρότες

Παρά τις τοπικές συννεφιές, τους βοριάδες και τα λίγα ψιλόβροχα, το μικρό καλοκαιράκι θα είναι παρόν. Τι θα πρέπει να προσέξουν οι αγρότες;

Ant1news

Με αρκετή ηλιοφάνεια και ήπιο για την εποχή καιρό θα εορτάσει αύριο η Θεσσαλονίκη τον προστάτη της Άγιο Δημήτριο και την απελευθέρωσή της.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη αναμένονται πρωινές ομίχλες και το πρωί συννεφιές στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, με πιθανότητα να βρέξει τοπικά στη βόρεια Κρήτη.

Στις υπόλοιπες περιοχές, περιμένουμε αραιές νεφώσεις, που σταδιακά θα πυκνώσουν στα βόρεια, με τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 10 έως 21, στα κεντρικά από 11 έως 23, στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά έως και 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν αύριο σε 20 αγροτικές περιοχές της χώρας:

  

Οδηγίες για αγρότες:

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν, υψηλή υγρασία σε συνδυασμό με πτώση της θερμοκρασίας, είναι ευνοϊκές για την ανάπτυξη της ασθένειας κυκλοκόνιο στους ελαιώνες, σύμφωνα με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Καβάλας.

Συνιστάται, κυρίως στους νομούς Καβάλας, Ξάνθης, Δράμας, Σερρών, Ροδόπης, Έβρου, να γίνει ένας ψεκασμός με κατάλληλα και εγκεκριμένα φυτοπροστατευτικά σκευάσματα ακλουθώντας τις συμβουλές των τοπικών Γεωπόνων. Σε περιοχές όπου υπάρχει αυξημένη υγρασία να γίνει ένας επαναληπτικός ψεκασμός μετά από ένα μήνα. Εάν η περίοδος του επαναληπτικού ψεκασμού συμπίπτει με τη περίοδο συγκομιδής η εφαρμογή του επαναληπτικού ψεκασμού να γίνει μετά την ολοκλήρωση της συγκομιδής.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό: