X

Δελτίο καιρού για αγρότες

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί το Σάββατο σε μεγάλα τμήματα της χώρας και θα αρχίσει να υποχωρεί από την Κυριακή. Ειδικές οδηγίες για αγρότες.

Ant1news

Η αμφιθυμία του καιρού συνεχίζεται και μπορεί το Σαββατοκύριακο να έχουμε βροχές και καταιγίδες σε διάφορα μέρη της χώρας, αλλά ο Οκτώβριος θα μας αποχαιρετήσει με λιακάδες.

Πιο αναλυτικά για αύριο Σάββατο, ενώ στα Βόρεια ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, στις υπόλοιπες Νοτιότερες και νησιωτικές περιοχές θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν ισχυρές στα Νότια και νησιωτικά τμήματα της χώρας, άλλα σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο κυρίως στα Δυτικά και Νότια  θα κυμανθεί στα Βόρεια από 6  έως 19, στα Κεντρικά απο 8  έως 21 , στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 14  έως 21  βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι- Βορειοανατολικοί 4 με 6 στα πελάγη τοπικά 7 και στα Νότια ακόμα και 8 μποφόρ με εξασθένηση.

Δείτε τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν αύριο σε 20 αγροτικές περιοχές της χώρας.

 

Οδηγίες για αγρότες:

Σύμφωνα με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Καβάλας οι επικρατούσες καιρικές συνθήκες ευνοούν τη προσβολή από την ασθένεια έλκος των κλαδίσκων (φουζικόκο) στις  αμυγδαλιές. Ο μύκητας προκαλεί εκτεταμένες καταστροφές σε αρκετές περιοχές κυρίως στη ποικιλία Φυρανιά που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη  στη συγκεκριμένη ασθένεια.

Οι εστίες μόλυνσης πρέπει να απομακρύνονται και να καταστρέφονται με καύση. Συνιστάται καταπολέμηση το φθινόπωρο κατά την πτώση των φύλλων και κάθε φορά που επικρατούν θερμοκρασίες μεταξύ 15ο C και 25ο C και βροχοπτώσεις με κατάλληλα και εγκεκριμένα σκευάσματα ακολουθώντας τις οδηγίες των τοπικών γεωπόνων.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο, Τάσο Αρνιακό.