X

Δελτίο καιρού για αγρότες

Μέχρι το απόγευμα της Κυριακής θα συνεχιστεί ο ήπιος καιρός. Καταφθάνει νέα κακοκαιρία με βροχές και χιόνια. Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον Τάσο Αρνιακό.

Ant1news

Ο ήπιος καιρός θα συνεχιστεί λίγο-πολύ μέχρι το απόγευμα της Κυριακής, αφού αργότερα καταφθάνει μία νέα κακοκαιρία, με βροχές και χιόνια, όχι όμως με την ένταση και την διάρκεια των δυο προηγούμενων. Ο χειμώνας συνεχίζεται...

Πιο αναλυτικά αύριο Κυριακή, περιμένουμε λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα Δυτικά, τα Κεντρικά και τα Νότια, κατά τόπους θα πυκνώνουν, με πιθανότητα να βρέξει για λίγο τοπικά ή να χιονίσει ψηλά στα βουνά.

Η θερμοκρασία, με παγετό πάλι κατά τόπους το πρωί και το βράδυ στα Βόρεια ηπειρωτικά, θα κυμανθεί από -7 έως 8, στα Κεντρικά από -5 έως 13, στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στα Δυτικά θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 4 με 5, στα Νότια 6 με 7 Μποφόρ και στα ανατολικά βοριάδες 4 με 6 Μποφόρ.

Ο καιρός αύριο σε 20 αγροτικές περιοχές:

Οδηγίες για αγρότες

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών & Αμπέλου ο προσδιορισμός της έκτασης της ζημιάς από παγετό στα δένδρα αβοκάντο είναι συνήθως δύσκολος αμέσως μετά το φαινόμενο. Στις περιοχές όπου πιθανά υπάρχει ζημιά από παγετό θα πρέπει να μη γίνει κλάδεμα έως ότου εμφανισθεί η τυχούσα ζημιά σε όλη την έκταση της. Νεαρά δέντρα αβοκάντο που έχουν σοβαρές ζημιές από παγετό συνήθως εκπτύσσουν εύρωστους λαίμαργους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αναδημιουργία των φυτών.

Αν οι βλαστοί αυτοί είναι πάνω από το σημείο εμβολιασμού μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την απευθείας δημιουργία παραγωγικών δένδρων. Αν είναι κάτω από το σημείο εμβολιασμού θα πρέπει να εμβολιασθούν με την επιθυμητή ποικιλία. Αν οι βλαστοί που εκπτύσσονται είναι ασθενικοί συνιστάται η αντικατάσταση του δένδρου με νέα φύτευση.

Αναλυτικό δελτίο καιρού για αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό: