X

Δελτίο καιρού για αγρότες

Με ζέστη, άπνοια και λιακάδες θα πραγματοποιηθεί ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου. Πρωινές και βραδινές ομίχλες στα Δυτικά.

Ant1news

Αύριο 25η Μαρτίου επέτειος της Εθνικής μας εορτής, με ζέστη, άπνοιες και λιακάδες.

Πιο αναλυτικά για αύριο Σάββατο, 25η Μαρτίου, περιμένουμε πρωινές και βραδινές ομίχλες κυρίως στα Δυτικά και γενικά αίθριο ουρανό σε ολόκληρη τη χώρα και μόνο στα Βόρεια το μεσημέρι και το απόγευμα θα συννεφιάσει τοπικά με πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στα βουνά.

Η θερμοκρασία σε νέα μικρή άνοδο θα κυμανθεί στα Βόρεια από 5 έως 23 βαθμούς Κελσίου, στα Κεντρικά από 6 έως 26, στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα Δυτικά ασθενείς 3 με 4 Μποφόρ, αργότερα θα γυρίσουν σε Βοριάδες με την ίδια ένταση, ενώ στα Ανατολικά οι Βοριάδες θα φτάσουν τα 3 με 5 Μποφόρ.

Ο καιρός το Σάββατο σε 20 αγροτικές περιοχές της χώρας

Οδηγίες για αγρότες:

Σύμφωνα με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Αχαΐας, για την αντιμετώπιση της αλτερναρίωσης σε Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Ηλεία, Μεσσηνία, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Ιθάκη, συνιστώνται προληπτικές εφαρμογές ανά 10ήμερο με σκευάσματα επαφής.

Η έναρξη επεμβάσεων θα πρέπει να γίνεται με την εμφάνιση των προσβολών ή όταν τα φυτά αρχίζουν να «αδυνατίζουν». Θα πρέπει να ξεριζώνονται και να καταστρέφονται τα φυτά με ύποπτα συμπτώματα.

Η ασφαλής διάγνωση και η επιλογή του φυτοπροσταστευτικού για την συνδυασμένη αντιμετώπιση με τον περονόσπορο θα πρέπει να γίνεται με τον τοπικό γεωπόνο.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για αγρότες από τον μετεωρολόγο, Τάσο Αρνιακό: