X

Δελτίο καιρού για αγρότες

Νέα επιδείνωση του καιρού από την Κυριακή. Διαβάστε τις ειδικές οδηγίες για τους αγρότες.

Ant1news

Το τρίτο δεκαήμερο του Μάη θα ξεκινήσει με καιρό που δεν θα θυμίζει και πολύ καλοκαίρι, θυμίζοντας μας ότι κακώς αποσύραμε από τις ντουλάπες όλα τα υπόλοιπα ρούχα εκτός των καλοκαιρινών.

Πιο αναλυτικά αύριο Κυριακή, περιμένουμε μεταβολή του καιρού, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πρώτα στα βόρεια και τα δυτικά και σταδιακά στις υπόλοιπες περιοχές τής χώρας.

Τα φαινόμενα, το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά, αλλά το βράδυ και από τα βορειοδυτικά σταδιακά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, θα κυμανθεί στα βόρεια από 10 έως 25, στα κεντρικά από 12 έως 26, στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 15 έως 25 βαθμούς.

Ο καιρός την Κυριακή σε 20 αγροτικές περιοχές

Οδηγίες για αγρότες

Σύμφωνα με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Βόλου, οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών ευνοούν την εμφάνιση και εξάπλωση της ανθράκωσης και της βακτηρίωσης στις καλλιέργειες καρυδιάς σε Μαγνησία και Λάρισα. Συνιστάται άμεσα ψεκασμός με ένα εγκεκριμένο φυτοπροστατευτικό προϊόν, ιδιαίτερα σε περιοχές όπου έχουν ήδη παρατηρηθεί συμπτώματα ή υπάρχει ιστορικό προσβολών.

Υπενθυμίζεται ότι οι επεμβάσεις θα πρέπει να επαναλαμβάνονται, ιδιαίτερα όταν επικρατούν ευνοϊκές για τις ασθένειες κλιματολογικές συνθήκες (υψηλή ατμοσφαιρική υγρασία) σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες των τοπικών γεωπόνων.

Αναλυτικό δελτίο καιρού για αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό