X

Άστατος ο καιρός της Τρίτης με τοπικές βροχές

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται στη νότια και ανατολική Ελλάδα. Άνεμοι μεταβλητοί 3-4 μποφόρ και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας.

Ant1news

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα βροχής στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-4 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε νότιους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικές βροχές στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα από νότιες διευθύνσεις, τοπικά στην κεντρική Μακεδονία έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ και στο Ιόνιο δυτικοί-βορειοδυτικοί τοπικά έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι τοπικά 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και προβλέπονται τοπικές βροχές στα ορεινά, όπου είναι πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση των καιρικών συνθηκών αναμένεται το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για 31/05/2017

Βελτίωση των καιρικών συνθηκών αναμένεται την Τετάρτη. Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων βροχοπτώσεων στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα νότια πελάγη μέχρι 6 μποφόρ. Μικρή άνοδο θα καταγράψει η θερμοκρασία.