X

Περιορίζονται οι βροχές, ανεβαίνει η θερμοκρασία

Βελτιώνεται ο καιρός. Σε ποιες περιοχές θα βρέξει;

Ant1news

Την Παρασκευή αναμένονται τοπικοί όμβροι στα Ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι-απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και το πρωί πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα. Βελτίωση από το βράδυ. Στην υπόλοιπη Μακεδονία λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι-απόγευμα θα αυξηθούν κυρίως στην κεντρική Μακεδονία με πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες και βαθμιαία από ανατολικές διευθύνσεις  4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα Ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 έως 5 και στο βόρειο Ιόνιο πρόσκαιρα  τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά  αυξημένες το μεσημέρι-απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 5 και το πρωί στα βόρεια πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν από ανατολικές διευθύνσεις και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16έως 30 και κατά τόπους 31 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για 10/06/2017

Το Σάββατο ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα Ηπειρωτικά με πιθανότητα σποραδικών όμβρων στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4, στα ανατολικά 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα Ηπειρωτικά και τα δυτικά.