X

Δελτίο καιρού για αγρότες

Άστατος παραμένει ο καιρός και την Δευτέρα με βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές. Πότε προβλέπεται βελτίωση. Τι πρέπει να προσέξουν οι αγρότες.

Ant1news

Οι βροχές και οι μπόρες συνεχίζονται λίγο-πολύ και το επόμενο διήμερο, με τάση εξασθένησης και άνοδο του υδραργύρου για να… πέσουμε έτσι ξαφνικά, από το φθινόπωρο στο καλοκαίρι. Ακριβώς με το θερινό ηλιοστάσιο την Πέμπτη.

Πιο αναλυτικά την Δευτέρα, περιμένουμε τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πρώτα στα ανατολικά τμήματα και από το μεσημέρι στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Από το βράδυ και από τα δυτικά, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία στα βόρεια από 12 έως 26 βαθμούς, στα κεντρικά από 15 έως 27, στα νότια από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ.

Ο καιρός την Δευτέρα σε 20 αγροτικές περιοχές:



Οδηγίες για αγρότες:

Οι βροχοπτώσεις σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες της τελευταίας περιόδου δημιούργησαν περιβάλλον κατάλληλα για την ανάπτυξη του ωιδίου στους αμπελώνες, η ανάπτυξη των οποίων βρίσκεται σε ευαίσθητο στάδιο.

Το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης συνιστά στους αμπελουργούς να επισκοπούν τον αμπελώνα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα και να ελέγχουν φύλλα και βότρυες. Η επέμβαση κρίνεται απαραίτητη όταν διαπιστωθεί αύξηση του ποσοστού των προσβεβλημένων πρέμνων πάνω από 10%, με ταυτόχρονη ύπαρξη τουλάχιστον 20 θέσεων προσβολής.

Δείτε το αναλυτικό δελτίο καιρού για αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό: