X

Καλοκαιρινός ο καιρός την Τετάρτη

Τα πρώτα «δείγματα» καλοκαιρίας θα δώσει ο καιρός αύριο, Τετάρτη, με μικρή αλλά σταθερή άνοδο της θερμοκρασίας. Η αναλυτική πρόβλεψη του καιρού.

Ant1news

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Τετάρτη, με τη θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο και τα φαινόμενα να υποχωρούν.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά  αίθριος, με τους ανέμους να πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς και στα παραθαλάσσια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς κελσίου.

Στη Λέσβο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς.

Στη Μακεδονία και στη Θράκη ο καιρός θα είναι αίθριος, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών καταιγίδων στα ορεινά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 32 βαθμούς.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στέρεα και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών καταιγίδων στα ορεινά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών καταιγίδων στα ορεινά της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις στα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών καταιγίδων στα ορεινά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά ασθενείς και στο νότιο Αιγαίο βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.