X

Δελτίο καιρού για αγρότες

Συνθήκες μικροκαύσωνα αναμένονται σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα. Ο υδράργυρος θα βρεθεί σε υψηλά επίπεδα, ενώ ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξουν οι αγρότες.

Ant1news

Με άκρως καλοκαιρινές προδιαγραφές έρχεται το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου με λιακάδες, κάλμες και τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου, δημιουργώντας συνθήκες μικροκαύσωνα.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο αναμένονται πρωινές ομίχλες στα δυτικά και βόρεια και γενικά αίθριος καιρός, αρχικά σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει, με τοπικές μπόρες, κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας.

Η θερμοκρασία σε νέα άνοδο θα κυμανθεί στα βόρεια από 15 έως 37, στα κεντρικά από 16 έως 38, νοτιότερα από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Μεταβλητοί ασθενείς θα πνέουν οι άνεμοι, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο βοριάδες μέχρι 5 μποφόρ.

Ο καιρός το Σάββατο σε 20 αγροτικές περιοχές:

 

 

Οδηγίες για αγρότες:

Οι καιρικές συνθήκες (θερμοκρασία, υψηλή σχετική υγρασία) έχουν ευνοήσει την δραστηριότητα της ευδεμίδας στους αμπελώνες. Η διάρκεια της πτήσης εμφανίζεται παρατεταμένη και συνεχίζουν να καταγράφονται δυναμικοί πληθυσμοί και αυξημένες ωοτοκίες.

Το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Ηρακλείου συνιστά επανάληψη του ψεκασμού με τα κατάλληλα για το στάδιο ανάπτυξης του αμπελώνα εγκεκριμένα σκευάσματα, ακολουθώντας πάντα τις συμβουλές των τοπικών Γεωπόνων. Η αποτελεσματικότητα των ψεκασμών εκτός από τον σωστό χρόνο και τα μέσα εφαρμογής προϋποθέτει και την καλή κάλυψη των σταφυλιών με το ψεκαστικό υγρό.

Αναλυτικο δελτίο καιρού για αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό: