X

Δελτίο καιρού για αγρότες

Καθαρά καλοκαιρινό το σκηνικό του καιρού, με υψηλές θερμοκρασίες. Δείτε τις ειδικές οδηγίες για τους αγρότες.

Ant1news

Με καλοκαιρινές θερμοκρασίες θα κυλήσει το επόμενο τριήμερο και προς το τέλος της εβδομάδας ο υδράργυρος…. θα πάρει την ανηφόρα καθώς αναμένουμε ισχυρό καύσωνα.

Πιο αναλυτικά για αύριο Τρίτη, περιμένουμε πρωινές και βραδινές ομίχλες στα δυτικά και γενικά αίθριο ουρανό, αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει, με πιθανότητα για πρόσκαιρες μπόρες στα βουνά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 16 έως 36, στα κεντρικά από 17 έως 37, στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοδυτικοί 3 με 5 και νοτιότερα στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Ο καιρός την Τρίτη σε 20 αγροτικές περιοχές

Οδηγίες για αγρότες

Οι ζημιές που προκαλούνται από τη 2η πτήση της ευδεμίδας είναι σημαντικές όταν οι πληθυσμοί είναι αυξημένοι ιδίως στα επιτραπέζια σταφύλια. Το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Καβάλας, συνιστά άμεσα επεμβάσεις με τα κατάλληλα σκευάσματα, ανάλογα με την ένταση προσβολής του αμπελώνα και την κατεύθυνση της παραγωγής (οινοποιήσιμο ή επιτρπέζιο), ακολουθώντας τις συμβουλές των τοπικών γεωπόνων.

Δείτε το αναλυτικό δελτίο καιρού για αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό