X

Καμίνι η χώρα την Πέμπτη

Ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού είναι εδώ. Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος σε όλη την επικράτεια.

Ant1news

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το μεσημέρι-απόγευμα στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 39 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αίθριος προβλέπεται ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το απόγευμα νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στην κεντρική Μακεδονία από το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 38 και στην κεντρική Μακεδονία κατά τόπους έως 40 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένεται αίθριος καιρός. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.                                                                                                                                                                                                                                                       

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στο μεσημέρι-απόγευμα δυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 39 βαθμούς και κατά τόπους έως 41 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στην Κρήτη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βορειοδυτικοί 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για 30/06/2017

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι αίθριος. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και στα υπόλοιπα βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.