X

Δελτίο καιρού για αγρότες

Προ των πυλών τα 40αρια. “Καυτή” η υποδοχή του Ιουλίου. Σε ημερήσια διάταξη το πότισμα. Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού.

Ant1news

Με 40αρια μας αποχαιρετά ο φθινοπωρινός κατά τα άλλα, Ιούνιος προετοιμάζοντας το έδαφος για την καυτή υποδοχή του Ιουλίου φέρνοντας το πότισμα σε ημερήσια διάταξη...

Πιο αναλυτικά την Πέμπτη, γενικά αίθριος θα είναι αρχικά ο ουρανός σε ολόκληρη τη χώρα, με νεφώσεις κυρίως στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Η θερμοκρασία, σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί στα Βόρεια από 18 έως 39, στα Κεντρικά από 20  έως 41 , Νοτιότερα από 25  έως 37  βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4, τοπικά Νοτιάδες 3 με 5 και μόνο στο Νότιο Ανατολικό Αιγαίο έως 6 Μποφόρ.

Ο καιρός την Πέμπτη σε 20 αγροτικές περιοχές

Οδηγίες για αγρότες

Αυτή την περίοδο οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την ανάπτυξη του περονόσπορου στις καλλιέργειες πατάτας. Ήδη εμφανίζονται συμπτώματα στα φύλλα σε πολλές θέσεις. Η προσβολή των βλαστών ακολουθεί εκείνη των φύλλων ενώ αργότερα προσβάλλονται και οι κόνδυλοι (όσο πιο βαθιά βρίσκονται τόσο δυσκολότερα προσβάλλονται).

Το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Ηρακλείου συνιστά τον περιορισμό του χρόνου διατήρησης της διαβροχής του φυλλώματος (αποφυγή του ποτίσματος µε τεχνητή βροχή τις απογευματινές ώρες) και τη συνέχιση της καταπολέμησης του μύκητα με τα κατάλληλα σκευάσματα, ακολουθώντας τις συμβουλές των τοπικών Γεωπόνων.

Δείτε το αναλυτικό δελτίο καιρού για αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό: