X

Κακοκαιρία – “εξπρές” θα σαρώσει τη χώρα

Φθινοπωρινό το σκηνικό του καιρού… Ισχυρές καταιγίδες, χαλάζι, θυελλώδεις άνεμοι και θερμοκρασίες Σεπτεμβρίου!

Ant1news

Την Δευτέρα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές και καταιγίδες κυρίως στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στο Ιόνιο, τα Ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν τα νησιά των βόρειων Κυκλάδων. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα πελάγη 6 και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι  5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα και από τα βόρεια.  Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.  Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις  4 με 5 και τοπικά στα  ανατολικά τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στα βορειότερα νησιά των Κυκλάδων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 30  βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα βόρεια 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για 18/07/2017

Την Τρίτη στα δυτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα Ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα σποραδικών όμβρων στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια και πιθανόν κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.