X

Δελτίο καιρού για αγρότες

Με τον υδράργυρο να «σκαρφαλώνει» όλο και ψηλότερα, το καλοκαίρι φωνάζει παρών…. Διαβάστε τις ειδικές οδηγίες για τους αγρότες.

Ant1news

Παρότι βρισκόμαστε πλέον στο δεύτερο μισό του Σεπτεμβρίου, το Σαββατοκύριακο θα κυλήσει με υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες μάλιστα θα ανέβουν ακόμα περισσότερο στις αρχές της εβδομάδας.

Πιο αναλυτικά για αύριο  Κυριακή, περιμένουμε πρωινές ομίχλες στα ηπειρωτικά και γενικά αίθριο ουρανό. Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα βόρεια από 16 έως 34, στα κεντρικά από 17  έως 37 και νοτιότερα από 20 έως 33  βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι παρότι γενικά θα είναι ασθενείς, ευνοούν την μεταφορά σκόνης. Θα πνέουν από βόρειες – βορειοδυτικές διευθύνσεις και η ένταση τους σε όλη την χώρα θα είναι από 3 ως 5 μποφόρ.

Ο καιρός την Κυριακή σε 20 αγροτικές περιοχές

Οδηγίες για αγρότες:

Η κερκόσπορα εμφανίζει περιοχές με σκούρο μεταχρωματισμό μόνο στην κάτω επιφάνεια των παλαιότερων φύλλων. Αντίστοιχα στην επάνω επιφάνεια των προσβεβλημένων φύλλων, κίτρινες ακανόνιστες κηλίδες εξελίσσονται σε ξηράνσεις και τα φύλλα πέφτουν. Στους πράσινους καρπούς προκαλεί καστανές κηλίδες ενώ στις ώριμες ελιές κηλίδες ανοιχτότερου χρώματος.

Σύμφωνα με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Αχαΐας, οι εφαρμογές κατά του Κυκλοκονίου, συνήθως καταπολεμούν και την Κερκόσπορα. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να χρησιμοποιούνται εγκεκριμένα και κατάλληλα σκευάσματα, πάντα με ακολουθώντας τις οδηγίες των τοπικών γεωπόνων.

Το δελτίο καιρού για αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό